Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Bio Gomba kivanatok

Bio Gomba kivanatok
1 Ft
Nemrégiben megjelent új termékcsaládunk, az M’Essence biogomba etanolos és melegvizes kivonatai. Mivel nagyon sok mindenre ajánlható, igazán széleskörben alkalmazható termékekről van szó, így megpróbálunk egy kis segítséget nyújtani könnyebb és gyorsab megismerésükhöz. A következő hetekben hírleveleket fogunk ezzel kapcsolatban küldeni, melyekből remélhetőleg sok hasznos információt kaphatsz a biogombákról.
 • A gyógygomba folyékony kivonatok
  gyártásának jelentősége

  Az előző hírlevelünkben már kitértünk arra, hogy miért fontos, hogy minden esetben ugyanazt a gombafajt termesztjük, ugyanis így a bio gombák hatóanyag tartalma garantált.
  Most a gyártástechnológiát mutatjuk be.

  A folyékony kivonatok alapjául szolgáló különböző gombafajok Tirolban, egy az osztrák állam által is elismert, mikológia laboratóriumban teremnek, steril körülmények között.

  Az eredmény:
  A BIO GOMBA termékcsalád a minőség és megfizethetőség szempontjából egyedi és kivételes értéket képviselő színfolt az európai és magyar étrend-kiegészítők piacán.

  Ennek okai:
  • Egyedi gyártástechnológia: A napi adag, (3X1 ml) 1 g
  szárított gombát tartalmaz, ami azt jelenti, hogy termékeink
  gombafajtól függően 8-10 g friss gombának megfelelő
  hatóanyag tartalommal rendelkeznek.
  • A kétféle kivonatolási eljárás során a gombatestből a hatóanyagokat szinte
  100 %-ban kivonjuk, a kitinpáncélt és az emészthetetlen részeket eltávolítjuk, ami azért is nagy jelentőséggel bír, mivel sokkal nagyobb mennyiséget kellene elfogyasztanunk a gombákból, hogy ezt a hatóanyag tartalmat be tudjuk vinni, és akkor sem biztos, hogy ezen hatóanyagok felszívódnának, mivel az emésztőrendszerünk a kitint nem tudja lebontani, és a hatóanyagok ezen kitinvázban vannak.
  • Nincs hasonló készítmény a piacon: A kereskedelmi forgalomban lévő készítmények vagy hagyományos receptura alapján készülnek, ami azt jelenti, hogy a gombát beáztatják 50-50 % etanol-víz arányában, vagy ha gyógyszeripari gyakorlatot tekintjük, akkor az alapanyagot 70-30 % etanol-víz arányában áztatják be.
  Így azonban csak egy olyan készítményt kapnak, mellyel a hatóanyagok, mindössze kb.10-20 %-át nyerték ki!

  Ezzel szemben az etanolos és egy melegvizes kivonatolással nagyobb százalékban tudjuk kinyerni a hatóanyagokat a biogombákból.

  Etanolos frakció esetében a szárított gombát 96 %-os etanolban áztatjuk egy hétig, ezáltal a gombatestből kinyerjük az összes szerves hatóanyagot, foszfolipideket, vitaminokat (ergoszterol), nem hidrolizáló lipideket (terpének, szteroidok, karotinoidok), benzaldehidet.
  A melegvizes frakció esetében a szárított gombát 5 órán keresztül főzzük, ezáltal kivesszük az összes szervetlen hatóanyagot, ide tartoznak a poliszacharidok.

  Fentiekből adódóan kijelenthetjük, hogy ezen két eljárással a gombatestben lévő hatóanyagokat szinte 100 %- ban kinyerjük, és folyékony kivonataink, ezeknek a szerves és szervetlen hatóanyagoknak köszönhetően erősítik a szervezet komplex immunrendszerét.

  A következő hírlevelünkben az etanolos és melegvizes eljárás során kinyert hatóanyagokra és azok hatásaira térünk ki!
 • Cikkszám
  0070
Webáruház készítés