Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Mit kell tudni a biogombákról?

Mit kell tudni a biogombákról?
1 Ft
Nemrégiben megjelent új termékcsaládunk, az M’Essence biogomba etanolos és meleg vizes kivonatai. Mivel nagyon sok mindenre ajánlható, igazán széles körben alkalmazható termékekről van szó, így megpróbálunk egy kis segítséget nyújtani könnyebb és gyorsabb megismerésükhöz.
 • A Biogombák a természet csodái

  A gombáknak rendkívül nagy jelentősége van a mindennapi életünkben,
  gondoljunk csak az első antibiotikumra, a penicillinre.
  A gombák minden élettérben megtalálhatók. A talajokban, a tengerekben, az édesvizekben, az élő és az elhalt szervezetekben, sőt még a levegőben is előfordulnak. A szerves anyagok (a sejtfalalkotó cellulóz és lignin) lebontását csaknem teljes egészében a gombák végzik. Ezzel hatékonyan közreműködnek a természet anyagforgalmában.

  Az ősi kultúrákban már évezredekkel ezelőtt is tudták, hogy egyes gombafajok nem csak tonizáló, hanem jól meghatározott gyógyhatással is bírnak.

  Erre az egyik bizonyíték az 1991-ben az osztrák és az olasz határ közelében megtalált, Ötzinek elnevezett, 5300 éves „jégember”-nél talált gombák egyike a nyírfatapló (Piptoporus betulinus) gomba volt. A gombáról tudjuk, hogy hatóanyagainak baktérium ellenes és hashajtó hatása is van. (Ötzi jobb oldalához kötve volt a másik taplógomba, a bükkfatapló (Fomes fomentarius), ami megszárítva tűzgyújtásra,
  valamint a parázs életben tartására, és nagy
  távolságra történő szállítására alkalmas.)

  Jelenleg a Föld gombafajainak számát 140. 000
  körülire becsülik, ami arra utal, hogy mindeddig
  csupán 10 %-ukat tártuk fel. A fel nem fedezett
  gombák 5 %-ának esetében számolhatunk lehetséges egészségügyi alkalmazással, azt az eredményt kapjuk, hogy mintegy 7000 gombafaj rejthet az emberiség számára hasznos vegyületeket.

  A „gyógyítógombák” évszázadok, vagy akár évezredek alatt a tradicionális tapasztalati gyógyítás eszköztárát gazdagították. Valószínűleg Ázsiában gyűlt össze a legtöbb tapasztalat alkalmazásukról.
  Kínát a mikoterápia bölcsőjének tekintik, de az ötvenes évektől kezdődően már Európában is alkalmazták őket gyógyítási célokra.
  A mikoterápia a gyógygombákból nyert anyagok gyógyászati hasznosításával foglalkozik. A szakkifejezés új, a gombákkal történő gyógyítás lehetőségét azonban már nagyon régen felfedezték.


  A gombák természetes környezetükben, túlélésük érdekében arra kényszerülnek, hogy biológiailag aktív anyagokat termeljenek.
  Az erdő talajában, amelyben sok a mikrobás és állati szervezet, a gombatest csak akkor tud létezni, ha ezen anyagok ellen védekezik. Ezért termel antimikrobás és/vagy citosztatikus vegyületeket. A gombák a növényi anyagokat le tudják építeni. Ehhez speciális enzimrendszerekre van szükségük, ennek következtében a gyógygombáknál kimutathatóak baktériumellenes, gombaellenes, sejtosztódást gátló- és immunstimuláló tulajdonságok.

  A gombák gyógyszerként, étrend-kiegészítőként vagy egyéb formában való felhasználásának előfeltétele, hogy a gombákat (a termőtestet vagy a micéliumot) nagy mennyiségben és standardizált minőségben tudjuk előállítani

  Miért fontos a „BIO” minősítés?

  Ahogy az előző hírlevelünkben említettük, a gombák gyógyszerként, étrend-kiegészítőként vagy egyéb formában való felhasználásának előfeltétele, hogy a gombákat (a termőtestet vagy a micéliumot) nagy mennyiségben és standardizált minőségben tudjuk előállítani.

  Mit kell tudni a BIO készítményekről?

  Németország egyik legnagyobb bio/öko termelést ellenőrző szerve, a BCS ÖKO- GARANTIE GMBH. A cég által kiadott BCS minősítés jelzi, hogy e minősítéssel rendelkező termék teljes mértékben megfelel a biotermék fogalmának, s garantálja ezt a fogyasztó számára.

  Fontos tudni, hogy BCS minősítést csak kiváló minőségű BIO termék kaphat!

  Kutatások igazolták, hogy a bio élelmiszerek tápanyagtartalma akár 100%-al magasabb lehet a hagyományos gazdaságokból származókénál. Ezért szívesen alkalmazzák diéták során, egészség megőrzés céljából vagy súlyos betegségekből való kilábalásra.

  Bio élelmiszernek tekinthetjük:
  - a vegyszermentes termesztést,
  - mérgező létesítményektől (szennyvíztisztítók, gyárak),
  autópályáktól meghatározott távolságra fekvő gazdaságok által előállított termékeket,
  - a kézi erővel előállított termékeket.

  Miért is működik együtt a Biyovis a Mushroom Research Center Austria-val? (MRCA)

  A Mushroom Research Center egyedülálló kutatócég Ausztriában és Közép-Európában. Tekintettel arra, hogy a gyógygomba készítmények 95%-a Kínából származik, ezért az MRCA célkitűzése, hogy az európai fogyasztókat bio termesztésű, magas hatóanyag tartalmú készítményekkel tudja ellátni.

  A gombák közvetett vagy közvetlen módon általában a talaj tápanyagait használják fel szaporodásukhoz, fejlődésükhöz. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy az a „nyersanyag”, amiből a gombák szaporodnak, biológiailag mennyire tiszták.

  - Készítményeik alapanyagául szolgáló gyógygomba fajok
  beltéri tenyésztését végzik bio körülmények között.
  - Minden esetben ugyanazt a gombafajt termesztik, így a
  gyógygombák hatóanyag tartalmát garantálják.
  - 100 %-ban törzskönyvezett, szerves talajban történik
  a tenyésztés.
  - A mesterségesen termesztett gomba előnyei:
  nem tartalmaz nehézfémeket, féregirtót és gyomirtót.
  A bio termékek összetevői semmilyen tartósítószert, szennyeződést nem tartalmaznak, az alapanyagok teljesen tiszta forrásból származnak.

  Forrás: http://www.bcs-oeko.com

  A Biyovis nagy hangsúlyt fektet arra, hogy
  vásárlói felé a legmegbízhatóbb, minőségi
  termékeket kínálja. Az M’Essemnce bio
  gomba termékcsalád maradéktalanul
  kielégíti a felé támasztott igényeket:
  - megbízható helyről származó- bio alapanyagból készülő- kényelmesen fogyasztható- széleskörűen felhasználható.

  Olvass róla bővebben, hiszen a megoldás lehet a TE számodra is!
  Kapható: Pécsett : Szabadság úti Biopatikába, Neera bioboltban (Irgalmasok u.)
  Vásárcsarnokkal szembeni PI víz bioboltban és az Uránvárosi
  PI víz bioboltban (Építők u )
  Vidéken: telefonos egyeztetés alapján: 70 240 0133
 • Cikkszám
  0066
Webáruház készítés